6 Mart 2012 Salı

Paris Moda Haftası Başladı


        Haute Couture Federasyon geçmişinin 1868’lere dayandığı Paris, 1973’te bugünkü hazır giyim organizasyon formunu aldı. Haute Couture ve hazır giyim ile birlikte Paris Moda Haftası, modanın dramatik ve teatral gösterilerinin sunulduğu, yer yer moda tasarımının sanat mertebesine ulaştığı moda etkinliği olarak anılıyor.
         En yetenekli tasarımcıların son perde denilen Paris’teki şovları, modanın efsanevi markalarının sektördeki haklılığını ortaya koyuyor. Paris Moda Haftası, modanın doğduğu toprakları layıkıyla temsil edebilen yeteneklerle moda sektörünü en heyecanlandıran ektinliklerin başında geliyor.










      Moda haftasında Türkiye’nin ünlü tasarımcıları Hüseyin Çağlayan, Hakan Yıldırım ve Arzu Kaprol da devler arenasında son modellerini moda takipçilerine sunacak.
 Portekizli modacı Fatima Lopes’in defilesiyle bugün başlayacak Paris Moda Haftası 9 günsürecek.
 Etkinlik boyunca Lois Vuitton, Christian Dior, Cacharel, Celine, Hermes, Kenzo, GivenchyYves Saint LaurentChanel, Valentino gibi dünyaca ünlü modaevlerinin defilelerinde en son sonmodeller tanıtılacak.
    Kıbrıslı Türk Hüseyin Çağlayan, defilesini 2 Mart’ta gerçekleştirecek. Hakan Yıldırım’ın defilesi 6 Mart’ta, Arzu Kaprol’un defilesiyse 7 Mart’ta olacak.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder