13 Mart 2012 Salı

DOĞAL MAKYAJIN SIRRI...


     Doğal makyajın bütün sırrı 'doğru renk' seçiminde saklı. Cildin güzelliği bu makyajda ön planda... Eğer doğru teknikleri öğrenirseniz, hafif bir makyajla, çok etkileyici bir görünüme kavuşabilirsiniz. 



       
 Hangi rengin sizin renginiz olduğunu bilmeniz önemli. Eğer solgun ve renksiz bir cildiniz varsa, şeftali tonları ve uçuk pembeler kullanmanız uygun olur. 
      Eğer cilt renginiz sarıya dönükse, krem formlu bej renkli malzemeleri tercih edin. Kapatıcı alırken, kaliteli ve cilt tonunuzla tamamıyla bütünleşecek bir kapatıcı olmasına dikkat etmelisiniz. Krem kapatıcılar kolay emilim bakımından çok idealdir. Yüzünüzün istediğiniz her noktasında kullanabilirsiniz, dudaklar dahil.      



      Kapatıcıdan sonra fondötene ihtiyacınız kalmadığını düşünüyorsanız, kullanmayın. Eğer kapatıcılık açısından fondöten ile cildinizi tamamen pürüzsüz göstermek istiyorsanız da hafif bir fondöten tercih edin. 
     Kuru cildiniz varsa, ışığı yansıtan fondötenleri tercih edebilirsiniz. Aydınlık bir görünüm verirler. Fondöten ister mat, ister ışık yansıtıcılı olsun mutlaka çok ince bir tabaka şeklinde sürün. 
      Maksat; doğal görünüm, unutmayın!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder