21 Mart 2012 Çarşamba

HAYATIMIZIN HER GÜNÜ MUCİZELERLE DOLU OLSA...


     
     Bir sabah bir uyanırsın, güzel bir haberle mutlu olursun… Bir de uyanırsın, sevdiğinden olmuşsun.Bazen bir bakarsın, başına talih kuşu konmuş… Bir bakarsın, elindeki avucundakinden olmuşsun.Hayat mücadeleden ibarettir. Olmazsa olmazı ise sonunda yaşamamız gereken galibiyettir. Aslında mücadeleden vazgeçersen yenilirsin. Her birimizin ayrı ayrı olsa da beklentisi, sonuçta hepsinin ortak çözümü başarabilmemiz için vereceğimiz mücadeledir. Ve de! Bizleri bazen güçlü yapan, başarılı olmamızı sağlayan; aslında zaman zaman yaşadığımız bu güçlüklerdir. Bir de fazla üzülmeden fark edebilsek… Elbette ki bu en güzelidir.
    Çok güzel duygular yaşarken, birden karşındakini kaybetmek… Her şeye sahipken, hepsini bir anda yitirmek… Ama en önemlisi, daha kötülerini düşünerek hep şükredebilmek! Her birimiz bir şeyler yaşıyoruz, bunu bir fark edebilsek.
    Bazen de; kendimizi kötü hissederken, birden bire gülebilmek… Hiçbir şeyimiz yokken, birden her şeye sahip olabilmek… İşte böyle bir zamanda da bunu hazmedebilmek! Her şey bir anda değişirmiş demek ki; önemli olan bunu da sindirebilmek.
     Asıl soru; ‘Küçük şeyler de olsa; mutlu olabilmeyi becerebiliyor muyuz aslında?’Sonraki soru ise; ‘Mucizelerle mi dolu, yoksa hiç mucize yok mu bu hayatta?’


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder